Hernieuwbaar

Niva is uw all around HVAC partner.

Wij zijn steeds bekend met de meest innovatie ontwikkelingen en helpen je met het advies naar een zuinige hernieuwbare energie toepassing. Als je kiest Voor Niva als uw HVAC Partner ben je zeker op een goede deal.

 

Warmtepompen

Energiezuinig jouw woonst verwarmen door energie uit de omgeving te halen (aarde, water of lucht). Vraag ons wat het best bij je past.

Zonnepanelen

Heb jij nog geen zonnepanelen? Tijd om de meest efficiente stap te zetten naar jouw energiewinst. Laat ons jouw  terugverdientijd bereken.

Regenwater recuperatie

Gratis regenwater opvangen om terug te gebruiken voor de vaatwas, wc en de tuin. Niva voorziet de volledige installatie.

Zonneboilers

Wens je sanitair water gratis op te warmen in een boiler voor een hoog comfort? Een zonneboiler is wat je nodig hebt.

Groene energie voor uw woonst

Wil je ook investeren in een groenere toekomst en een dikkere portemonee? Des te sneller je investeert in energiezuinige installaties zoals zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers of regenwaterrecuperatie systemen, des te sneller je geld terug wint. NIVA heeft deze ontwikkeling van de markt vanaf het begin opgevolgd en heeft reeds jaren ervaring in het plaatsen van energiezuinige installaties. Wij staan je dan ook graag bij voor vakkundig advies en een feilloze uitvoering.

Premies van onze vlaamse overheid.

Met de aankoop van een energiezuinige installatie om energie op te wekken krijg je recht op een premie van onze vlaamse overheid. Had je graag geweten welke premie voor welke toepassing? Neem dan even een kijkje op onze premiepagina.

Is een warmtepomp voor iedereen?

Bijlange niet iedereen is gediend met een energiezuinige warmtepomp. Tenzij je een energiezuinige nieuwbouw woonst plaatst of een zeer zorgvuldige renovatie uitvoerd. Reden hiervoor is dat een warmtepomp nog steeds elektriciteit verbruikt. Een gemiddelde warmtepomp geeft zo ongeveer een COP van 4. Wat eigenlijk inhoud dat je 4kWh warmte opwekt voor 1 kWh verbruikte elektriciteit.  De kostprijs van deze elektriciteit  €0.26/kWh is in vergelijking met gas €0.6/kWh (bron: vreg.be) dus nog steeds 4,3 keer duurder.  Vanaf je met zonnepanelen, lagere warmtebehoefte en een goede geïsoleerde woonst werkt kom je in de lagere verbruikscattegoriëen van de bevolking en begin je pas te winnen. Ons advies is om steeds een vakkundige berekening te laten maken om een beeld te krijgen van jouw exacte situatie. Iets waar we je graag mee verderhelpen.

 

Premies op energiezuinige toepassingen

Premies voor warmtepompboiler (2019)

Wie vanaf 2019 investeert in de plaatsing van een nieuwe warmtepompboiler (bestaande woning of nieuwbouw met bouwaanvraag tot 31/12/2013) uitsluitend van toepassing voor de productie van sanitair warm water, komt in aanmerking voor de premie van de netbeheerder.
De premie bedraagt in 2019 zo’n 400 euro per woning of wooneenheid en maximaal 40% van de factuur. In 2020 daalt de premie naar 300 euro. De premie is niet cumuleerbaar met de premie voor een zonneboiler en enkel cumuleerbaar met de premie warmtepomp indien als de warmtepompboiler eerst geplaatst is.

Premie voor zonneboiler (2019)

Premie van 550 euro per m² en tot maximum 2 750 euro (40% van het factuurbedrag) bij plaatsing door een aannemer.

Premie voor warmtepomp (2019)

Premie tot maximaal 40% van het factuurbedrag. Het bedrag is afhankelijk van het type van warmtepomp (geothermisch, lucht-water, hybride lucht-water, lucht-lucht).

Premie ventilatiesysteem

Voor de installatie van een ventilatiesysteem krijg je geen premie, maar de investering telt wel mee voor de totaalrenovatiebonus.

Je moet de plaatsing van je ventilatiesysteem dan wel aanmelden bij Fluvius.

 

9

Klantenservice n°1 Prioriteit

We doen er alles aan om uw toekomstige aankoop van begin tot einde een echte ervaring te maken. U de beste klantenservice bieden is onze prioriteit.

9

Eco vriendelijke technieken

Niva sanitair heeft groene vingers. Wij trachten als bedrijf steeds de meest eco vriendelijke toepassingen te gebruiken.

9

Altijd de nieuwste technologieên

Innovatie staat niet stil. Wij bij Niva Sanitair volgen de ontwikkelingen op de voet zodat we u steeds met gericht advies kunnen verder helpen.

9

Veiligheid boven alles

Een veilig project begint bij een goede planning. Als preventieadviseur zorgt de zaakvoerder steeds dat alles 100% in orde is. Zodat onze werknemers en de klant op beide oren kan rusten. 

Geen project is te groot of te klein

Als gecertificiërde firma staan wij klaar voor de herstelling van al wat uw verwarming of sanitair betreft. Zowel bedrijven als particulieren in de regio Antwerpen kunnen een beroep doen op ons voor alles betreffende Sanitair & Centrale verwarming.

Voor de inrichting van een appartementencomplex, een sporthal tot een klein appartement. Aan NIVA Sanitair kan u alle HVAC installatie werken toevertrouwen. Zo heeft u maar 1 aanspreekpunt met klaarheldere communicatie.

Niva Sanitair is zowel bekend in totaalrenovatie van badkamers als het onderhoud en plaatsen van nieuwe Centrale verwarming.

Door uitsluitend te werken met gekende en gevestigde merken, biedt Niva sanitair niet alleen een garantie op duurzaamheid en kwaliteit. Ook de vakbekwaamheid door ervaring is een zeer sterke troef.

Gratis prijsofferte

Andere diensten

installateur verwarming Niva Sanitair & Verwarming

Installateur verwarming / Chaufagist

Condensatieketels of pelletkachels, Radiatoren of vloerverwarming. Welk verwarmingssysteem sluit het best aan bij jouw?  We adviseren je graag!

Installateur sanitair badkamer - Niva Sanitair en Verwarming

Sanitair / Loodgieterij

Design kraanwerk, inloopdouches, hang wc's, badkamermeubels of een volledige badkamerrenovatie. We helpen je graag verder.

Ventilatie installateur Niva sanitair & Verwarming

Ventilatie

Woningventilatie systemen D, C en C vraaggestuurd. Een absolute must bij nieuwbouw of goed geïsolleerde renovatieprojecten.

Veelgestelde vragen

Een andere vraag? Laat het ons weten!
Ons advies is steeds gratis en vrijblijvend.
Wat zijn vooral de voordelen van een warmtepomp?
Warmtepompen hebben heel wat voordelen in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Om er enkele te noemen:

  • Goedkoop in gebruik
  • Hoog rendement
  • Veilig
  • gebruiksvriendelijk
  • milieuvriendelijk, want ze vervuilen de atmosfeer niet en maken nauwelijks gebruik van koelmiddelen.
Wat is COP (coëfficiënt of performance)
COP is een prestatiecoëfficiënt dat dient om het rendement van een warmtepomp uit te drukken bij een bepaalde condensatie of verdampingstemperatuur. De COP is dus de verhouding tussen de geleverde energie (afgave warmte) en de gebruikte energie (bvb elektriciteit). Met een COP gelijk aan 3 zal een warmtepomp per verbruikte kWh elektriciteit 3kWh warmte afgeven. Hoe groter dit temperatuurverschil tussen warmtebron en het verwarmingssysteem, des te hoger het energieverbuik van de warmtepomp en dus hoe lager de winst.
Werken warmtepompen ook in de winter?
Zelfs als het vriest zit er nog altijd energie in de buitenlucht. Lucht van -10° lijkt erg koud, maar wanneer die lucht in contact komt met een nog veel kouder medium kan ze gemakkelijk haar energie afstaan.

Als de warmtepomp alleen op een bepaald moment toch niet volstaat om de gevraagde warmte te leveren kan een verwarmingsketel of een elektrische noodweerstand bijspringen.
Hou ook rekening dat de COP van het toestel meestal wordt gemeten tussen de 2 en 7 graden buitentemperatuur. En dus minder is des te kouder het buiten wordt.

Ik zit in de kou, hoe snel kunnen jullie installeren?
Voor dringende installaties bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Daar we een groot netwerk van installatie partners hebben lukt het ons om een installatie ook op een zeer korte tijdspanne in te plannen.
Kunnen warmtepompen ook koelen?
Ja de meeste wel. Daarvoor wordt het werkingsproces van de warmtepomp gewoon omgekeerd. Warmtepompen die koelen, bieden meer comfort dan een airco omdat je geen luchtverplaatsing hebt.

Stuur ons een bericht...

Niva Sanitair & Verwarming

Maatschappelijke zetel:

Kapelsesteenweg 381, 2180 Ekeren

+32 (0)369 19 78

Vestigingsadres:

Bolwerkstraat 45, 2200 Herentals

+32 (0)488 15.12.10

info@niva-sanitair.be