waterverzachter installateur

U zoekt een professionele en betaalbare installateur voor het plaatsen van een waterverzachter?

Een waterverzachter wordt in de meeste gevallen rechtstreeks achter de watermeter aangekoppeld. Het leidingwater stroomt door een container die gevuld is met speciale zoutkorrels. Door een natuurkundig proces dat ionenwisseling noemd, worden calcium en magnesium-ionen in het water verwisseld door natriumionen. Het water wordt hierdoor zachter (vandaar ook de term waterontharder).

De zoutkorrels in de verzachter raken na verloop van tijd verzadigd met kalk en moet dan geregenereerd worden. Dit doet de waterontharder meestal geheel automatisch. Hiervoor gebruikt het apparaat zout. Het zoute pekelwater en de kalk die hierbij ontstaat, worden afgevoerd via het riool. Na het regeneratieproces is de kern weer proper en is de waterontharder weer klaar voor gebruik. Tijdens de regeneratie is er geen zacht water beschikbaar, maar via een tussenstuk kan men wel beschikken over niet-onthard water.

Betrouwbare installateur nodig?

Klantvriendelijk

Ervaren vakmannen

Vakkundig onderhoud

Snel en efficient

Waterverzachter prijs

De prijs van een waterontharder hangt samen met het type verzachter (elektronisch of mechanisch), de besturing en het onderhoudscontract. Prijzen beginnen vanaf €1250 Euro.

Waterverzachter installatie

Een waterontharder installatie zal door een installateur in twee a drie uurtjes zijn geplaatst. Zo’n installatie is niet heel complex om te installeren. Een doe-het-zelver die vaker met waterleidingen heeft gewerkt kan dit zeker zelf.

Waar wacht u nog langer op?

Andere diensten

installateur verwarming Niva Sanitair & Verwarming

Installateur verwarming / Chaufagist

Condensatieketels of pelletkachels, Radiatoren of vloerverwarming. Welk verwarmingssysteem sluit het best aan bij jouw?  We adviseren je graag!

Installateur sanitair badkamer - Niva Sanitair en Verwarming

Sanitair / Loodgieterij

Design kraanwerk, inloopdouches, hang wc's, badkamermeubels of een volledige badkamerrenovatie. We helpen je graag verder.

Ventilatie installateur Niva sanitair & Verwarming

Ventilatie

Woningventilatie systemen D, C en C vraaggestuurd. Een absolute must bij nieuwbouw of goed geïsolleerde renovatieprojecten.

Stuur ons een bericht...

Niva Sanitair & Verwarming

Maatschappelijke zetel:

Kapelsesteenweg 381, 2180 Ekeren

+32 (0)369 19 78

Vestigingsadres:

Bolwerkstraat 45, 2200 Herentals

+32 (0)488 15.12.10

info@niva-sanitair.be